joi, 23 iunie 2011

Spaghetti cu usturoi, ulei de masline si ardei iute

Daca va plac pastele si nu aveti mult timp la dispozitie iata o reteta de spaghetti care se prepara in maxim 15 minute si pe deasupra e si foarte buna. Pentru reusita retetei trebuie doar sa folositi ulei de masline de foarte buna calitate, la fel si pastele, eu am folosit spaghetti de la Barilla.
Ingrediente pentru 4 persoane:320 g de spaghetti
4 catei de usturoi
ulei de masline extra virgin
branza sau cascaval
1 ardei iute
sare
patrunjel
(Daca nu aveti ardei iute proaspat,folositi praf de ardei iute cum am folosit eu. Iese bun cu oricare dintre ele.)

1.Curatam cateii de usturoi si ii tocam cat putem de marunt.
2.Ardeiul iute il taiem pe lung, ii scoatem semintele si il tocam si pe el marunt marunt. Sa nu puneti tot ardeiul :)), cateva fire, cat doriti voi de picant.
3.Pastele, le fierbem intr-o cantitate mare de apa cu sare.
 4.Intr-o cratita adaugam usturoiu si turnam peste ele 100 ml de ulei extra vringin de masline. Asezam cratita pe ochi, la mic, si rumenim usturoiul cca 5 minute. !Atentie! sa nu ardeti usturoiul, va deveni amar.
5.Adaugati spaghettele si ardeiu iute, cat doriti. Saltati cratita de cateva ori, sa se amestece bine toate, turnati intr-o farfurie si serviti imediat.
6.Daca vreti presarati pe deasupra patrunjel proaspat tocat. Pofta Buna!

Niciun comentariu: